Historien


Here2Treat opstår i 2019 i Svendborg på Sydfyn. Vi kan hjælpe patienter med at få en hurtig og kompetent udredning og behandling ved speciallæge. Udredning og behandling uanset hvilken dag vi har i ugen og uanset hvilket tidspunktet vi har på døgnet.
Here2Treat kan udnytte de mange sundhedsressourcer, som kan stå uudnyttet hen uden for normale åbningstider. De fleste klinikker er er sjældent åbent efter kl. 15 og det vil vi lave om på.

Tilblivelsen af Here2Treat indeholder en spændende historie om medgang og modgang. Den vil handle om en konfirmation i Sønderjylland. Den vil omhandle et bestyrelsesarbejde i en fritidsklub, fælles folkeskoletid uden at vide det, en krig imellem Armenien og Aserbajdsjan, en mor der tabes af bussen i Indien og ikke mindst Corona pandemien.

Men lad os spole tiden tilbage til 2017 i Ribe i Sønderjylland. Min (ref. Peters) familie var inviteret til konfirmation og vel mødt i privaten før kirkehandlingen opstår et problem. Det var ellers godt vejr, solen skinnede og fuglene kvidrede og alle var glade. Men konfirmandens fætter var ikke glad og forældrene var slet ikke glade. Fætter havde nemlig skåret sig og min lægelige vurdering var klart at såret skulle syes. Nu var gode råd dyre. Et opkald til lægevagten og en tur på skadestuen i Sønderborg ville alt at dømme tage 4-6 timer og så var det meste af konfirmationen jo allerede overstået. Men der var jo en læge tilstede og via gode kontakter blev der låst op til et lægehus og såret blev syet og alle nåede med til konfirmationen. Det var her ideen til Here2Treat opstod. For der måtte være andre potentielle kunder i lignende situationer der kunne have haft behov for lægehjælp i deres nærområde. Der manglede blot en platform til at formidle lægehjælpen.

Min datter (ref. Peters datter) begyndte i en privat fritidsklub kaldet Knasten. Et skønt sted hvor tiden ofte stod stille og der var plads til kreativitet og kvalitets fritid. Efter en dag med frivilligt arbejde på Knasten blev jeg (ref. Peter) valgt ind i Knastens bestyrelse og lærte en masse nye mennesker at kende. Det var her jeg mødte Martin, som er medstifter af Here2Treat

Martin bestyrede formandsskabet i bestyrelsen og det tog ikke lang tid før jeg faldt i snak med ham. Når vi talte om vores skoletid blev det hurtigt klart, at vi faktisk havde gået i samme skole, nemlig Haahrs skole i Svendborg. Da det viste sig at Martin arbejdede med IT og faktisk udviklede ideer og styrede IT projekter, fik jeg hurtigt omtalt mine ideer med en patient-læge-booking platform. En ide blev plantet og voksede sig større og i løbet af et halvt år var Here2Treat ApS etableret.

Ideen var født og fundamentet var lagt, men hvad for en sten skulle lægges først og hvordan skulle det hele se ud. Og hvad med navnet. I første omgang købte vi domænet Behandleroverblik.dk, men det blev hurtigt klart for os, at vi havde med et globalt marked at gøre. Mange navne var på tegnebrættet, men det var min (ref. Peters) daværende kæreste der kom med navnet Here2Treat. Jeg tog fat i alle de udenlandske personer jeg kendte og bad dem komme med deres tanker om navnet og det blev hurtigt godkendt.

Martins hustru Christina er grafisk designer med egen virksomhed (ref. Grafisk Udtryk) og hun lavede et formidabelt forslag til logo. Ideen var et todimensionelt logo, som kunne bruges som markering på et kort. Så når patienter skal have et overblik over den nærmeste behandler, ville det være let at genfinde markeringen på et landkort.

Sideløbende med etablering af domæne, serverkapacitet, etablering af virksomhed og logo arbejdede vi på en "Value Proposition" eller på godt dansk en interessentanalyse. Vi fik afdækket behovet for private ydelser i Danmark, i Norden og enkelte andre lande. En lignende tilgang til sundhedsydelser som vi havde i Here2Treat, kunne vi ikke finde andre steder. I storbyer i USA og Australien fandtes services som kunne hjælpe patienter med at finde en speciallæge og enkelte med angivet ventetider, men ikke en platform hvor du fik en pris oplyst. En anden ting vi konkluderede var, at der var et behov for selvbestemmelse i forholdet tilgængelighed, geografi og pris.

Martin havde erfaring med samarbejde med programmører fra udlandet. Vi søgte efter kvalificeret arbejdskraft og fik en aftale med Artak som bor i Jerevan i Armenien. Det blev hurtigt et fuldtidsarbejde for Artak og kunne nemt levere 50 timer på ugentlig basis. Martin og jeg udarbejdede ideerne, Martin fik det formuleret til Artak, der så kunne programmere. Vi var ved at planlægge en arbejdsuge i Jerevan, da Corona gjorde at Danmark lukkede ned marts 2020. Det blev hurtigt klart for os at vi måtte finde et alternativ og vi fik indført ZOOM møder i stedet. Det viste sig at fungere rigtig godt og blev vores foretrukne arbejdsplatform.

Da vi entrerede med Artak fra Armenien havde vi ikke i den vildeste fantasi kunne gætte at en krig om Nagorno-Karabakh i 1991-1994 ville blusse op igen, men det var hvad der skete i efteråret 2020. Pludselig skulle vores primære programmør fra Armenien i krig mod Aserbajdsjan. Han blev udstationeret heldigvis inden for egne grænser og dermed uden for områder med ildkamp. Vi havde kontakt med ham, men han havde ikke adgang til computer. I netop den periode havde vi haft et samarbejde med Artak i et helt år, og det ville vi fejre med at sende ham fodboldtrøjer fra Liverpool. Artak var stor fan. Undtagelsesvis pga. krigen, kunne Artaks søster hente pakken til ham, da den ankom i Jerevan. Trøjerne og nøgleringen faldt i god jord og Artak blev meget glad.

Vi kunne ikke komme videre med programmeringen da krigen imellem Armenien og Aserbajdsjan ikke så ud til at slutte foreløbigt. Vi fik lavet en ny beskrivelse af vores behov i forholdet til programmering og fik kontakt til Anil fra Indien. Anil havde lidt andre kompetencer, så Artak og Anil ville på sigt kunne supplere hinanden godt. Anil hjalp til med beskrivelse af arbejdsgange og en ensartethed i programmeringen, således at andre vil kunne arbejde videre med Here2Treat hvis behov for en øget arbejdskraft. Anil fik etableret en testside, hvor vi kunne prøve koder af inden det blev lagt LIVE. Alt sammen for at sikre en sikker drift. Anils arbejde havde også nogle ufrivillige stop undervejs. Pludselig var han ikke at træffe da Anils mor var tabt af bussen og indlagt på intensiv. Hun fik det godt igen. Men i foråret 2021 fik Corona pandemien alvorligt fat i Indiens befolkning og hele Anils familie blev syge på samme tid. I skrivende stund havde Anils far det stadig ikke godt.

Artak vores programmør fra Armenien fandt andet arbejde og vi sagde farvel sommeren 2021. Vi fik hurtigt fundet en ny kompetent programmør med navnet Shpend fra Albanien.
Vi gik LIVE august 2021. Vi har haft fokus på fortsat funktionalitet af Here2Treat og samtidig også markedsføring.

Igennem arbejdet med udvikling af et brugervenligt Here2Treat, har det været en stor hjælp at jeg (ref. Peter) primært arbejder og er glad for Mac-produkter og at Martin mest er til Android løsninger. Brugerflader er blevet det bedste fra de to verdener.

Martin og jeg vil håbe, at alle brugere vil blive glade for Here2Treat. Vi modtager med takke konstruktiv kritik, så den løbende udvikling af Here2Treat guides i den rigtige retning.

Hilsen Martin Gregersen og Peter Nytofte Skov